Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2023-2024

Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2023-2024

Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης, στο πλαίσιο της προώθησης της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις σχολικές μονάδες της Λοκρίδας, της Φθιώτιδας, αλλά και από ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, πραγματοποιούν περιπάτους και εκπαιδευτικές εκδρομές με τουριστικό προορισμό τη Βιβλιοθήκη και τα αξιοθέατα γύρω από αυτή.

Τα εν λόγω Εκπαιδευτικά Προγράμματα και δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κυρίως όμως σε ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών. Χρησιμοποιούν ως εργαλεία τη γνώση και την εμπειρία του προσωπικού, των μελών της εθελοντικής ομάδας, το παιχνίδι, την τεχνολογία καθώς και ειδική βιβλιογραφία. Διαρκούν από μία έως δύο ώρες. Σχεδιάζονται ώστε να είναι ευέλικτα σε τροποποιήσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις των ομάδων στόχων και πραγματοποιούνται δια ζώσης (στη Βιβλιοθήκη, ημέρες και ώρες λειτουργίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης κατόπιν συνεννόησης, στα αξιοθέατα που βρίσκονται γύρω από την Κεντρική Αγορά, στο Μουσείο Οίνου του Κτήματος Χατζημιχάλη κ.α.) ή διαδικτυακά.

Για το σχολικό έτος 2023-2024 προτείνονται για υλοποίηση 8 Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα εδώ

Μέγεθος γραμμάτων
Ασπρόμαυρη προβολή