Ανακοινώσεις - Ανοίγουμε ξανά με ασφάλεια!

Ανοίγουμε ξανά με ασφάλεια!

Σταδιακή επανεκκίνηση υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης από τις 26-5-2021

Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι από την 26η Μαΐου 2021 επανεκκινεί τη λειτουργία της με γνώμονα πρωτίστως τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.31950 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2141/Β/22-5-2021).

Στη φάση αυτή έχετε τη δυνατότητα επιστροφής και δανεισμού των τεκμηρίων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-15:00. ΔΕΝ λειτουργούν τα αναγνωστήρια Ενηλίκων-Παιδικό και το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης. ΔΕΝ συναντώνται τα μέλη της λέσχης ανάγνωσης και δεν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Τα επιστρεφόμενα τεκμήρια τοποθετούνται στο ειδικό έπιπλο επιστροφής βιβλίων που είναι τοποθετημένο στην είσοδο της βιβλιοθήκης.

Οι δανεισμοί βιβλίων πραγματοποιούνται ως εξής:

  • Το κάθε μέλος επικοινωνεί τηλεφωνικά με τη βιβλιοθήκη (22330 80016) ή e-mail (mail@vivl-atalant.fth.sch.gr) ή με μήνυμα στην ιστοσελίδα για να κλείσει ραντεβού και να ενημερώσει ποια βιβλία θέλει να δανειστεί.
  • Η παραλαβή των βιβλίων που αιτήθηκε το κάθε μέλος γίνεται στην είσοδο της Βιβλιοθήκης την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού.

Επισημάνσεις:

  • Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια, παρά μόνο εάν συντρέχουν ερευνητικοί ή άλλου είδους σοβαροί λόγοι. Η είσοδος στα βιβλιοστάσια γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας που φέρει το μέλος.
  • Εάν δεν έχει ορισθεί ραντεβού, θα εξυπηρετείται το μέλος μόνο εάν δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού από άλλο μέλος.
  • Το αυτοματοποιημένο σύστημα της Βιβλιοθήκης, Koha, παρέχει τη δυνατότητα – είτε είστε παλιό είτε νέο μέλος της βιβλιοθήκης- μετά τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής μέλους με την αποστολή e-mail στη Βιβλιοθήκη ή την κατάθεση συμπληρωμένη αίτησης όταν το μέλος έρθει στο προγραμματισμένο ραντεβού. Μετά την προαναφερόμενη διαδικασία το μέλος παραλαμβάνει τους κωδικούς του στο νέο σύστημα μαζί με τα βιβλία που θέλει να δανειστεί.

Γενικές οδηγίες και κανόνες υγιεινής:

Η βιβλιοθήκη έχει ήδη εφαρμόσει τα κατωτέρω:

  • Τοποθέτηση προστατευτικού τζαμιού στο desk δανεισμού και στα τραπέζια του Αναγνωστηρίου
  • Τοποθέτηση συσκευής διανομής απολυμαντικού χεριών στην είσοδο
  • Τοποθέτηση ειδικού επίπλου-βιβλιοστασίου επιστροφής βιβλίων

Ωστόσο, ο καθένας προσωπικά πρέπει να τηρεί τους εξής κανόνες:

  • Οποιοσδήποτε με πυρετό ή βήχα δεν προσέρχεται στο κτήριο της βιβλιοθήκης
  • Τήρηση αποστάσεων 1,5 – 2  μέτρων από το προσωπικό και άλλα μέλη
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Με την τήρηση των παραπάνω κανόνων δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλων με ασφάλεια και η σταδιακή άρση των περιορισμών εφόσον η γενική κατάσταση το επιτρέψει.

Εκφράζονται ευχαριστίες για τη συνεργασία και σας γνωστοποιείται ότι το προσωπικό παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και εξυπηρέτηση!

Μέγεθος γραμμάτων
Ασπρόμαυρη προβολή