Ανακοινώσεις - Επαναλειτουργία Αναγνωστηρίων και Κέντρου Πληροφόρησης

Επαναλειτουργία Αναγνωστηρίων και Κέντρου Πληροφόρησης

Αγαπητοί αναγνώστες

Ανακοινώνεται  από σήμερα Δευτέρα 14/06/2021 η έναρξη επαναλειτουργίας των Αναγνωστηρίων και του Κέντρου πληροφόρησης, σύμφωνα με την έκδοση της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.36587/10.6.2021 άρθρο 22 η Βιβλιοθήκη θα είναι στη διάθεσή σας προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας (σύμφωνα με Δ1α/ΓΠ.οικ.69543/31.10.2020).

Ωράριο κοινού

Πρωί:    Δευτέρα-Παρασκευή       8:00 -15:00

Αναλυτικότερα:

Η είσοδος στους χώρους της Βιβλιοθήκης  με χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, η απολύμανση χεριών με αντισηπτικό ή/τη χρήση γαντιών καθώς και η τήρηση της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των χρηστών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  • Η Βιβλιοθήκη χρησιμοποιεί  το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα Koha. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου συστήματος, όλα τα μέλη της Βιβλιοθήκης, παλιά και νέα, οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, ώστε παραλαμβάνοντας τους προσωπικούς τους κωδικούς, εξασφαλίζεται η  διαδικτυακή πρόσβασή τους στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης καθώς και η online κράτηση βιβλίων στο λογαριασμό τους ή ανανέωση των ήδη δανεισθέντων τεκμηρίων.
  • Αναζητήστε στον Ηλεκτρονικό κατάλογο τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν και αιτηθείτε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης να σας εξυπηρετήσει τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (mail@vivl-atalant.fth.sch.gr), ενώ έχει προηγηθεί η επικοινωνία μαζί του και η λήψη των προσωπικών κωδικών.
  • Τα Αναγνωστήρια και το Κέντρο πληροφόρησης ενηλίκων και παιδιών είναι στη διάθεση του κοινού υπό προϋποθέσεις (έως 4 άτομα στο Αναγνωστήριο και στο ΔΗΚΕΒΙ έως 2 για 30΄). Οι χώροι υγιεινής παραμένουν κλειστοί.

Γενικές οδηγίες και κανόνες υγιεινής:

  • Οποιοσδήποτε υπάλληλος ή χρήστης με πυρετό ή άλλα συμπτώματα κορωνοϊού δεν προσέρχεται στο κτήριο της βιβλιοθήκης
  • Οι χρήστες εισέρχονται στη βιβλιοθήκη σύμφωνα με τα ανώτατα όρια ταυτόχρονης παρουσίας και χρονικής διάρκειας
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Χρήση απολυμαντικού στην είσοδο και έξοδο
  • Τήρηση απόστασης 1,5 μ. ανάμεσα στους χρήστες και το προσωπικό

Κατανοούμε ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και άκρως περιοριστικές. Τα μέτρα θα επαναξιολογούνται και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις οδηγίες που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές και τις επικρατούσες συνθήκες και δεν είναι μόνιμα.   Τηρώντας τους παραπάνω κανόνες θα εξυπηρετηθούν όλοι με ασφάλεια.

Αναγνωστήριο 2
Κέντρο Πληροφόρησης
Μέγεθος γραμμάτων
Ασπρόμαυρη προβολή