Πρόγραμμα - Αριθμός Φύλλου 1821

«Αριθμός Φύλλου 1821»

Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης συμμετέχει στο νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο Αριθμός Φύλλου 1821, που εγκαινίασε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, με τη χρήση έντυπων μέσων της εποχής, σπάνιων εγγράφων και χειρογράφων από τις ειδικές συλλογές της ΕΒΕ, τα οποία αξιοποιούνται δημιουργικά με στόχο την ανάδειξη και τη μελέτη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αριθμός Φύλλου 1821 ξεκινά τον Μάρτιο του 2021 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Αιάντειος Δημόσια Βιβλιοθήκη Αταλάντης προσκαλεί τα παιδιά να μελετήσουν πτυχές της ιστορίας και να συμμετάσχουν σε δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με αφορμή τεκμήρια που βρίσκονται στο αρχείο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Αποτελείται από δύο σειρές εργαστηρίων, η πρώτη εκ των οποίων περιλαμβάνει τα ακόλουθα διαδικτυακά εργαστήρια:

  • Στίχος… ελεύθερος
  • Δια …χρονική Βιβλιοθήκη
  • Κωδικός: “Φιλικός”
  • Φουστανέλες και Σιγκούνια
  • Οι γυναίκες στον Αγώνα

Η ελευθερία είναι διαχρονικά το ζητούμενο και η γνώση της ιστορίας το μέσο για την απόκτηση και διατήρησή της. Ας γίνει η επέτειος αφορμή για αναζήτηση ιστορικών πηγών, βαθύτερη μελέτη και κατανόηση της εθνικής μας ταυτότητας για μικρούς και μεγάλους.

Ο συντονισμός των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr

Μέγεθος γραμμάτων
Ασπρόμαυρη προβολή